Creating a Playful Environment to Help Users of the Media Library of Connerré

Médiathèque de Connérré

Connerré, France, 2015

Architect : Laurent Vié Architecture

La Passerelle is the new media library in Connerré, France. The architect Laurent Vié designed the building, which is intended to be a place of life, gathering, and sharing. The cultural center initiative brings together a media library and a community hall. On Laurent Vié’s recommendation, the city entrusted us with the signage.

The budget for signage work was very small, so we opted for cut-out adhesives. We decided to develop a playful graphic universe by drawing a family of pictograms that customize the themes of the media library. We added a graphic constraint: each pictogram was based on a circle. The result was a nice family of very pleasant figures.

The result was a nice family of very pleasant figures.

La Passerelle is the new media library in Connerré, France. The architect Laurent Vié designed the building, which is intended to be a place of life, gathering, and sharing. The cultural center initiative brings together a media library and a community hall. On Laurent Vié’s recommendation, the city entrusted us with the signage.

The budget for signage work was very small, so we opted for cut-out adhesives. We decided to develop a playful graphic universe by drawing a family of pictograms that customize the themes of the media library. We added a graphic constraint: each pictogram was based on a circle. The result was a nice family of very pleasant figures.

The result was a nice family of very pleasant figures.