A Complete Makeover for the Yvelines Prefecture

Préfecture des Yvelines

Versailles, France, 2015

The main entrance hall of the prefecture of Les Yvelines in Versailles reopened its doors in September 2015, after going through a renovation and extension. The prefecture entrusted us with the signage. Orientation was a key point in welcoming an audience that is often under stress in this administrative context.

The hall was renovated in a sober and neutral manner, so we suggested treating the signage with color to create rhythm. Each service was associated with a shade. Color became a precise reference point for all users and took precedence over the name of the services. The Altuglas markings, applied directly to the walls, fit the architect’s counter-forms, pillars, and corners. Dyed in the mass, they bring bright colored touches.

The hall was renovated in a sober and neutral manner, so we suggested treating the signage with color to create rhythm.

The main entrance hall of the prefecture of Les Yvelines in Versailles reopened its doors in September 2015, after going through a renovation and extension. The prefecture entrusted us with the signage. Orientation was a key point in welcoming an audience that is often under stress in this administrative context.

The hall was renovated in a sober and neutral manner, so we suggested treating the signage with color to create rhythm. Each service was associated with a shade. Color became a precise reference point for all users and took precedence over the name of the services. The Altuglas markings, applied directly to the walls, fit the architect’s counter-forms, pillars, and corners. Dyed in the mass, they bring bright colored touches.

The hall was renovated in a sober and neutral manner, so we suggested treating the signage with color to create rhythm.